Taxibedrijf Den Bosch: Taxibedrijf GLOS Den Bosch Tel. 073 644 60 10
Voor een Taxibedrijf in Den Bosch belt u met Taxibedrijf GLOS Den Bosch.

Taxibedrijf Den Bosch

Taxi

Den Bosch

Tarieven

Schiphol

English

Links

Contact
Taxi

Taxibedrijf GLOS Den Bosch  Tel. 073 - 644 60 10

Taxi...

Taxivervoer
is een particulier vervoersysteem dat op afroep reizigers vervoert per taxi van en naar elke locatie. Elke (straat-)taxi heeft een zogenaamde taxameter. Dit is een (geijkt en jaarlijks gekeurd) apparaat dat de prijs voor de taxireiziger berekent en deze tijdens de rit toont. De prijs van een rit met een taxi wordt vanaf 2007 bepaald door de som van het starttarief en het kilometertarief. Het maximum voor de verschillende onderdelen die de uiteindelijke prijs van een taxirit bepaalt, is door het Ministerie van Verkeer en Waterstaat vastgesteld. Door het vastgestelde maximumbedrag zullen er door de taxibedrijven verschillende tarieven gehanteerd kunnen worden.


In principe dient bij de aanvang van iedere reguliere contante taxirit de taxameter in werking te worden gesteld. Feitelijk dus ook indien er met de klant voorafgaande aan een taxirit een zogenaamde `vaste ritprijs´ werd afgesproken. Een klant behoort namelijk de mogelijkheid te hebben om te bezien of de afgesproken taxi ritprijs daadwerkelijk goedkoper was dan dat de rit volgens de taxameter zou hebben gekost.

Alleen indien een taxi alleen wordt ingezet voor zogenaamd contractvervoer, behoeft een dergelijk voertuig niet te zijn voorzien van een taxameter.
Taxibedrijf Den BoschTaxiDen BoschTarievenSchipholEnglishLinksContact