Taxibedrijf Den Bosch: Taxibedrijf GLOS Den Bosch Tel. 073 644 60 10
Voor een Taxibedrijf in Den Bosch belt u met Taxibedrijf GLOS Den Bosch.

Taxibedrijf Den Bosch

Taxi

Den Bosch

Tarieven

Schiphol

English

Links

Contact
Den Bosch
Taxibedrijf GLOS Den Bosch  Tel. 073 - 644 60 10

Over Den Bosch....

Waarschijnlijk is U wel eens opgevallen dat de stad Den Bosch even als Den haag een dubbele naam heeft. De ouderwets, zelfs archaïsch aandoende naam is, zoals bekend, 's Hertogenbosch. Het gebruik van de "nieuwere" en wat volksere variant Den Bosch hangt o.a. samen met de handel op het buitenland.

Den Bosch, een bisschopsstad, heeft op het gebied van bezienswaardigheden het een en ander te bieden. Bekend is vooral de St.-Jan, oftewel de St.-Jan Evangelist. Het is een in Gotische stijl gebouwde basiliek waar ook de bisschop zetelt. De stad herbergt verder het Noord-Brabants Museum en het museum 's Hertogenbosch om maar de twee belangrijkste te noemen. Leuk detail is dat het oudste bakstenen huis van Nederland ook hier te vinden is. Ook de nog gedeeltelijk in de oorspronkelijke staat zijnde stadswallen verdienen een vermelding. Den Bosch is overigens ook ondergronds te bewonderen! De zogenaamde Binnendieze is volledig gerestaureerd en men kan per boot een rondvaart maken!

Den Bosch is ook een stad van evenementen. Zoals het jaarlijkse Duketown festival voor jazzliefhebbers en het bekende Erasmusfestival. Natuurlijk is Den Bosch ook de stad van de carnaval, het Bourgondische ligt de inwoners wel wat zich onder meer uit in het jaarlijks gehouden voornamelijk culinaire festival Parade.

Voor buitenstaanders vreemd aandoende is de situatie met Vught. Het buitengebied het Bossche Broek van de gemeente Vught strekt zich uit tot precies aan het restant van de stadswallen. Een voor een wat grotere stad vreemde situatie, schijnt het!

Wie graag eens buiten Den Bosch wil wandelen, zal hier aan zijn trekken komen. De ligging van de stad op het punt waar Aa, Dommel en Zuid-Willemsvaart samen komen en de Dieze vormen is pittoresk!
Taxibedrijf Den BoschTaxiDen BoschTarievenSchipholEnglishLinksContact